Afegir a la Llista de desitjos
Ciències per ESO
En l’ESO a vegades un alumne es troba en grup i li costa. Aquí rebrà atenció individual. Des de les classes, els àudios, els vídeos , les activitats farem que li agradi la ciència. Et mostraré camins perquè sàpigues diferències les parts d’una cèl·lula.
Donarem aquestes nocions de Química que han de ser l’arrel del teu coneixement futur. Pots consultar el meu treball de màster coloniavidal.webnode.es on traiem la Química de la classe i la portem a la colònia Vidal. Només et demano 2 coses : Imaginació i curiositat.
Cal saber però jo t’ensenyaré a saber utilitzar els recursos.
Si obres el link del següent arxiu trobaràs la informació dels vídeos de Química que pots adquirir.
Jo tinc una premisa, allò que s’enten després es pot intentar explicar. Quan els alumnes venen a l’acadèmia et mostren la feina que han de fer.Potser Matemàtiques, Tecnologia, Català, Castellà,,, Nosaltres ho mirem i ho preparem i si hi ha res que fuig de l’especialitat doncs ho diem.Però és més el que podem donar que el que no podem donar.
No, els professors dibuixem les molècules com la Glucosa a la Pissarra, però això no vol dir que ho siguin. No disposem de projectors 3d, com pots veure a Star wars. La Glucosa té una forma com una cadira de disseny amb una punta a dalt i una punta a sota. Totes lés mol·lècules són tridimensionals, questió d’imaginació i de perspectiva per poder aproximar- se a la geometría de les mol·lècules.
Fórmula és quelcom que cal treballar des de la base, entenen la taula periòdica, el concepte catió, anió, enllaç iònic, enllaç covalent.. Tota manera aquest compost el podem anomenar miran els àtoms amb prefix numeral: Trioxo de diferro.
Un enzim i un catalitzador són el mateix quan parlem de Biologia?Si , el catalitzador és una substància que permet que les reaccions es puguin produïr més ràpid perquè baixa una barrera que anomemen “complex d’activació”. Aquests mateixos catalitzadors traslladats al nostre cos són els enzims. Aquestes substàncies bàsiques per viure són les proteïnes.